BilligaPriser.com får du tillgång till tusentals produkter för endast 299 kr/mån. Du får 14 dagar gratis prövotid som kan avbrytas när som helst.

Hjälpcenter

Hjälpcenter

Vi skapade det här hjälpcentret för att ge dig ett snabbt sätt att hitta de vanligaste frågorna och svaren från våra underbara kunder och medlemmar – läs allt så att du förstår allt – om du inte hittade svar på din fråga är du välkommen att kontakta vårt kundsupportteam, tack så mycket.

Du blir medlem hos BilligaPriser.com genom att köpa en vara till medlemspris.

BilligaPriser.com -medlemskap är ett unikt koncept med många fördelar. Som medlem sparar du upp till 80% på tusentals produkter och du får tillgång till allt från exklusiva märken till välkända familje- och babyprodukter. På en genomsnittlig beställning kan du spara över 400-500 kr och medlemskapskostnaden tjänas därför snabbt.

Du startar ditt medlemskap på BilligaPriser genom att köpa en artikel till ett medlemspris första gången du handlar. De första 14 dagarna är gratis, varefter medlemskapet automatiskt fortsätter med en månatlig kostnad på 299kr/mån som automatiskt dras från ditt konto eller faktureras via Stripe.

Du kan avbryta ditt medlemskap när som helst genom att logga in längst upp till höger på webbplatsen. När du har loggat in kan du se status för ditt medlemskap, se hur mycket du har sparat och se information om dina beställningar.

Om du är medlem i BilligaPriser kan du alltid logga in i det övre högra hörnet på webbplatsen genom att klicka på ikonen som representerar en profil eller på “Mitt konto. Här anger du din e-postadress och lösenordet du har valt eller fått av e-post.

Vi ber om ursäkt om du har problem med att slutföra ditt köp!

Om du redan är medlem måste du logga in i det övre högra hörnet på webbplatsen för att kunna slutföra ditt köp på BilligaPriser, annars anger systemet att din e-postadress redan används. Om du har problem med att slutföra en beställning och använder en mobiltelefon eller surfplatta kan det ofta hjälpa att byta till en dator. Tack för att du förstår.

Alla produkter vi säljer kommer direkt till oss från de största leverantörerna i EU och Asien och dessa leverantörer har en garanti för äkthet. Varorna kontrolleras innan de skickas till dig. Vi kan därför ge dig 100% garanti för att alla märkesvaror är äkta.

Om en produkt fortfarande inte lever upp till dina förväntningar ger vi dig alltid 14 dagars returrätt – utan reservation!

Du kan söka efter ditt spårningsnummer / fraktnummer hos den leverantör du har valt: DHL Bring eller PostNord. I bekräftelsemeddelandet att din beställning har skickats från vårt lager kan du se ditt leveransnummer. Du hittar det också under “Spåra din order” om du loggar in på BilligaPriser.com. Tänk på att det kan ta upp till 48 timmar innan ditt paket registreras, så det kan ta en stund innan du kan se någon information.

Om du fortfarande inte kan spåra ditt paket kan det bero på att du har skrivit ett mellanslag framför sändningsnumret. Då fungerar inte sökfunktionen och du kan inte få någon information.

För att garantera våra medlemmar de bästa priserna på marknaden, köper vi bara produkter igen om vi kan garantera att vi säljer dem till samma låga pris som tidigare. I vissa fall kan det därför ta veckor eller månader innan produkterna återförs i lager.

Men oroa dig inte – varje vecka lägger vi också till nya produkter som du kan handla och njuta av.

Om du inte kommer ihåg ditt lösenord, klicka på “Har du glömt ditt lösenord?” på sidan där du loggar in. Du får då en länk skickad till din e-post så att du kan välja ett nytt lösenord. Om du har glömt vilken e-postadress du har registrerat dig, vänligen kontakta kundsupport.

Använd alltid samma information när du loggar in som medlem istället för att skapa ett nytt konto!

Om betalningen avvisas kan det bero på att saldot på ditt konto är för lågt, att ditt betalkort blockeras av din bank för vissa typer av köp på internet eller att du använder ett kort som inte accepteras av oss.

Vi accepterar MasterCard, VISA, VISA Electron och VISA Dankort.

För att se om kortet är blockerat för vissa typer av onlineköp, logga in på din internetbank och klicka på din kortinformation. Där kan du ändra inställningarna så att du kan använda kortet för inköp på internet. Om du behöver hjälp med detta bör du kontakta din bank.

Om du inte vill att du ska vara medlem längre – du kan säga upp din prenumeration genom att logga in med din inloggningsinformation mottagen via e -post – Gå till “mitt konto” och “prenumerationer” på vänster sida, klicka på “visa” på den aktiva prenumeration och klicka på “Avbryt”. Det är det, din prenumeration är nu avbruten.

Ja, som medlem får du alltid gratis frakt oavsett hur mycket du handlar för. Men – kom ihåg att några av anledningarna till att vi kan sälja dessa familjeprodukter och barnprodukter så billigt beror på hur vi logistiskt köper produkterna och lagerför dem i Europa – därför kan leveransen ta upp till en vecka – men gratis alltid är.

Kundsupport